Zoeken

Je bent een Engel - Wouter Stips

Preview van de expositie en het nieuwe boek 'Je bent een Engel' van Wouter Stips. 

'Je bent een Engel' is de titel van de nieuwe expositie van Wouter Stips. Schilderijen, imposante interactieve beelden en een gelijknamig boek zijn vanaf 8 april te zien in De Galerie Den Haag.

Hij is in staat om een aantal van die verloren werelden in één schilderij onder te brengen. Daarmee raakt hij de kern, de kijker, de lezer. Zijn veelheid van beelden begeeft zich door de veelheid en de gelaagdheid naar een abstractieniveau.

Het bijzondere daarvan is dat heel veel mensen zich erin herkennen zonder dat ze specifiek kunnen zeggen in wát precies. Dát is het wezen van abstractie; de verloren tuin van je jeugd, de verwondering over de grote wereld. Dat is de essentie van schilderijen, de essentie van literatuur, je losmaken van deze wereld en je ergens naar toe laten voeren, naar een andere wereld. Dat doet Stips met ons in zijn boeken en schilderijen.

 “Je bent een engel” raakt je, neemt je mee, doet je goed. Wouter Stips beschildert en beschrijft in “Je bent een engel” de energie die ons in staat stelt te ontvangen en te zenden, te raken en geraakt te worden. “Engel is liefde, energie, inspiratie, engel is allesomvattend goed.”

Opening van de expositie op donderdag 7 april om 20.00 uur.