Zoeken

Het Gebouw in Leiden Noord is opgeleverd

Het laatste deel van het multifunctionele project Het Gebouw is maandagmiddag opgeleverd. Wethouder De Wit benadrukte in zijn toespraak dat de vele functies van Het Gebouw van toegevoegde waarde zullen zijn voor alle inwoners van Leiden-Noord.

In Het Gebouw vestigen zich vier bassisscholen en een multifunctioneel wijkcentrum, met onder andere een naschoolse kinderopvang, sportzaal, wijkrestaurant en bibliotheek. Architect Ton Venhoeven heeft in het ontwerpplan rekening gehouden met de verschillende behoeftes van alle toekomstige gebruikers.

Waarschijnlijk verhuizen de vier scholen tijdens de meivakantie naar hun nieuwe locatie. Naast onderwijs kunnen de kinderen in Het Gebouw genieten van verschillende naschoolse activiteiten. De verwachting is dat het gebouw de hele buurt een oppepper zal geven en de omgang tussen kinderen van verschillende bevolkingsgroepen zal bevorderen.

Bron: Leids Dagblad

Etuconsult

Job van Velsen is als kwartiermaker en inhoudelijke projectleider betrokken bij de ontwikkeling van de Brede School Leiden Noord en Anita Keita adviseert hierin op gebied van huisvesting, beheer en exploitatie. Lees meer