Zoeken

Het Gebouw Leiden Noord is klaar

Gepubliceerd op 7 jan 2013

Maandag is Het Gebouw in Leiden Noord opgeleverd. De aannemer heeft die middag de sleutel van het pand dan over aan wethouder Frank de Wit (onderwijs) en Ben Noorlander van woningstichting Ons Doel overgedragen.

Het Gebouw omvat straks drie basisscholen, een multifunctioneel wijkcentrum, een bibliotheek, peuterspeelzaal, naschoolse kinderopvang, sportzaal, wijkrestaurant, cursusruimten en een Centrum voor Jeugd en Gezin. In Het Gebouw komen ook 50 luxe huurappartementen en 34 zorgwoningen. Het Gebouw wordt dé plek waar kinderen, ouders, professionals, bewoners en buurtbewoners elkaar straks ontmoeten.

De komende tijd verhuizen de eerste organisaties naar Het Gebouw. Op 14 januari ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement. En medio april zijn de schoolpleinen klaar en verhuizen de scholen.

Bron: Leiden inBeeld

Etuconsult

Job van Velsen is als kwartiermaker en inhoudelijke projectleider betrokken bij de ontwikkeling van de Brede School Leiden Noord en Anita Keita adviseert hierin op gebied van huisvesting, beheer en exploitatie. Lees meer