Gemeentelogo_Schagen-1.png

Stap voor stap naar een succesvol IKC


Klant: Stuurgroep IKC Waldervaart, Schagen

Op 1 augustus 2016 opende IKC Waldervaart in Schagen zijn deuren. EtuConsult hielp de projectleider met advies en een praktische aanpak.

Stichting Surplus, Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland, Parlan, Jeugd & Opvoedhulp, Aloysius, SKRS Kinderopvang Stichting Sarkon en Stichting Kopwerk gaan samen verder als Integraal Kindcentrum (IKC). EtuConsult is gevraagd als ‘sparringpartner’ op te treden voor de projectleider. Via welke route komen we tot een succesvol IKC? En met welke strategie? Deze en andere vragen pakken we samen op en scherpen we aan, waardoor de samenwerking, de programmering en de organisatie steeds meer body krijgt.. Ook bespreken we hoe het proces verloopt en geven we feedback op de interactie tijdens bijeenkomsten. Zo ontstaat een aanpak die de stuurgroepleden ook kunnen gebruiken bij IKC-vorming op andere locaties.

Het visiedocument is klaar, en projectorganisatie vastgelegd en de route richting IKC uitgestippeld waardoor de samenwerkend organisaties samen hun route richting IKC kunnen vervolgen.

Meer weten? Stel ons een vraag!