Zoeken

Keurmerk

Wethouder René Peeters heeft donderdag 23 september het officiële keurmerk '' Brede Almeerse scholen' uitgereikt aan basisschool Caleidoscoop in Filmwijk, Almere.

Om het keurmerk  'Brede Almeerse Scholen' te mogen ontvangen, moet een brede school voldoen aan tien kwaliteitscriteria. Een brede school met het keurmerk biedt de garantie dat de betrokken organisaties structureel samenwerken om de kinderen de beste ontwikkelingskansen te geven en ouder en buurt te betrekken bij de school.  Job van Velsen heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van dit keurmerk. In Almere zijn nu tien brede scholen. In 2008 ontving Het Meesterwerk dit keurmerk.

De uitreiking van het keurmerk had een sportief en gezond tintje. Wethouder Peeters stapte samen met directeur David Kranenburg op de fiets. Samen maakten ze een figuurlijke ronde langs de verschillende partners van de Caleidoscoop. Door de fietsen in beweging te zetten, wekten ze energie op om een fruitshake te maken. Met dit gezonde drankje werd geproost op een goede voortzetting van de samenwerking.

Campus Caleidoscoop

In Filmwijk weken basisschool Caleidoscoop, kinderopvangorganisatie Uk Laterna, Tennispark Joymere en welzijnsstichting De Schoor (met het Filmwijkcentrum en peuterspeelzaal Pinokkio) intensief samen onder de naam 'Campus Caleidoscoop'. Samen kunnen deze partners de kinderen in Filmwijk een breed aanbod aan zorg, opvang en (naschoolse) activiteiten bieden.

De partners hebben ieder een eigen gebouw dat geschikt is voor de specifieke kerntaken. Ouders bepalen (samen met hun kinderen) welke deuren er op welk moment geopend worden. Het aanbod is breed, de invulling is persoonlijk.

De partners van Campus Caleidoscoop bieden een breed activiteitenprogramma. Dat is mede mogelijk door samenwerking met tal van Almeerse organisaties, zoals de Nieuwe Bibliotheek, de Kunstlinie, sportverenigingen, Sciandri sportmanagement, Oké op School en Fruitspruit.
Brede school Caleidoscoop is daardoor in staat om onderwijs, sport, gezondheid, opvang, sociaal-cultureel werk en recreatie goed op elkaar aan te laten sluiten in een veilige en uitdagende omgeving.

Meer informatie over brede school Caleidoscoop. Klik hier

Bekijk hier ook de publicatie in kader primair van september 2010