De Een en De Ander


...het beeld en de gedachte

Kunst bezit de kwaliteit om gedachten en gevoelens over te brengen. Dat is de gedachte achter het concept in kunst voor de openbare en publieke ruimte van Wouter Stips en Saskia van Haeren ‘De Eén en de Ander’. Stips ontwierp hiervoor het multifunctioneel sculptuur; 1.50 m hoog, vriendelijk, humoristisch, uitnodigend en aaibaar: de identificatie van het individu.

...community art in vorm, beeld, geluid en gedachten

Scholen, bedrijven, plaatselijke en landelijke overheden en organisaties kunnen één of meerdere beelden adopteren. Kunst in de openbare en publieke ruimte krijgt een extra dimensie als je het gevoel hebt dat het ‘van jou’ is. Zo vertelt elk beeld een uniek verhaal van unieke mensen: in beeld door beschildering of mozaïek; in geluid door de interne zender die verhalen of uitspraken uitzendt; in geschreven wensen of gedachten die in een speciale koker in het beeld worden bewaard en bekrachtigd.

...de kracht van herhaling

Door de beelden in groepjes op meerdere locaties te plaatsen ontstaat herkenning en identificatie, als je een beeld ziet, dat je dan denkt: “hier is het goed”.

Voor meer informatie, klik hier