Zoeken

Nieuw aanbod natuurlijk onderwijs van Stad & Natuur Almere

 

Het nieuwe aanbod voor schooljaar 2013-2014 bestaat uit een mix van activiteiten, op locatie en ook in en om de school. Dieren, kunst, spanning en wetenschap zijn gecombineerd met de kerndoelen die kinderen in het basisonderwijs moeten behalen. Door natuurlijk onderwijs passen de kinderen de verworven kennis en vaardigheden toe. Zo wordt de natuur in Almere voor iedereen beleefbaar en aantrekkelijk!

In en om de school

Stad & Natuur begrijpt dat scholen niet altijd de mogelijkheid hebben om naar één van de locaties te komen voor een activiteit. Daarom maken zij hun aanbod steeds flexibeler, door projecten en materialen te ontwikkelen die u heel makkelijk in uw eigen omgeving kunt inzetten en deels naar eigen inzicht kunt vormgeven. Een voorbeeld hiervan is CSI Almere, waarbij een natuurdetective met zijn museum der dierenmisdaad bij u op school komt en met de kinderen de omgeving afspeurt naar bijzonderheden, de kinderen worden daarbij opgeleid tot aspirant speurneus. Ook kan er een imker op bezoek komen in de klas, of een andere expert.

Ook voor kinderopvang en peuterspeelzaal 

Het aanbod van Stad & Natuur is niet alleen beschikbaar voor onderwijs maar ook voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal. Er is een verrassend, avontuurlijk en gevarieerd programma samengesteld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Er kan deels gebruik gemaakt worden van hetzelfde aanbod als de basisscholen, maar er is ook speciaal aanbod voor deze doelgroep ontwikkeld.

Het jaarprogramma 2013-2014 kunt u hier downloaden

Meer informatie over het nieuwe aanbod vindt u op de website van Stad & Natuur Almere

Interview nieuwe directeur

Sinds november 2012 is Jan Wachtmeester de nieuwe directeur van Stad & Natuur. Op de website is een uitgebreid interview met hem te lezen.