Zoeken

Hal brede school De Archipel omgetoverd tot kunstgalerie

 

Vrijdag 24 mei werd de nieuwe hal van brede school de Archipel in Almere Buiten feestelijk geopend. De lege, kale hal van De Archipel is getransformeerd in een kunstgalerie in de stijl van Mondriaan, waar de zelfgemaakte kunstwerken van de kinderen tentoongesteld worden. Het is een levendige en inspirerende plek geworden, een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is: de kinderen die er spelen en leren, het team van de brede school, de ouders die hun kinderen komen halen en brengen en voor de buurtbewoners die door de hal komen wanneer ze het buurthuis bezoeken.

Als eerste mochten de kinderen van de school, de opvang en de peuterspeelzaal om de beurt een kijkje nemen in de nieuwe hal en ontdekken waar hun eigen kunstwerk stond of hing. Later in de middag werd de hal in aanwezigheid van alle partners in de brede school en het hele team officieel geopend door directeur Ferry Gubbels, daarbij geassisteerd door een 'levend standbeeld' van Rembrand.

Kunstproject: Archipel, Red, Yellow & Blue

Etuconsult onwikkelde voor brede school De Archipel het concept voor het kunstproject 'Archipel, Red, Yellow & Blue'. Doel was de mooie grote, maar lege hal een functie te geven waarmee het karakter van de brede school als verbindend element verder ingevuld kon worden. 

Piet Mondriaan & De Stijl

Centraal in dit project staat de kunstenaar Piet Mondriaan en zijn werk voor ‘De Stijl’. Kinderen hebben  kunstwerken gemaakt geïnspireerd op Mondriaan & De Stijl. Deze kunstwerken worden tentoongesteld in de hal. Het is nu een kunstgalerie vol met schilderijen en tekeningen van kinderen, een mooie en kleurrijke omgeving om de school binnen te komen en een leuke plek om elkaar even te ontmoeten. In de toekomst kan de galerie ingericht worden met andere exposities, bijvoorbeeld met kunstwerken van buurtbewoners.

Lees meer over dit project

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Rabobank Almere Coöperatiefonds.