Zoeken

Nieuwe gebouw brede school Kors Breijer in gebruik genomen

Woensdag 15 mei was het dan zover: de eerste schooldag in het prachtige nieuwe gebouw van de brede school Kors Breijer in Weesp. In de meivakantie zijn alle spullen verhuisd en werden de ruimtes ingericht. Op vrijdag10 mei startte de kinderdagopvang als eerste op de nieuwe locatie, gevolgd door de buitenschoolse opvang en de peutergroep op maandag 13 mei. De leerlingen van de school waren nog twee dagen extra vrij in verband met de verhuizing en konden woensdag voor het eerst hun nieuwe lokalen bewonderen.

De officiële opening van het nieuwe gebouw is op vrijdag 6 september, maar woensdag werd met een korte 'ceremonie' toch even aandacht besteed aan het feestelijke feit dat dit het nieuwe brede schoolgebouw in gebruik kon worden genomen.

Alle ouders en kinderen verzamelden 's ochtend op het plein, waar de directeur van de brede school Jacqueline Schulte iedereen welkom heette. Ook nam zij de steen van het oude gebouw, die door een leerling zolang werd bewaard, in ontvangst. Deze steen krijgt een eervol plekje in de nieuwe brede school.

De brede school wordt gevormd door basisschool Kors Breijer (stichting Spirit Basisscholen), kdv/vso/bso Speelrijk van KMN Kind & Co en de peutergroep Schatjesrijk van Versa Welzijn. Opdrachtgever voor de realisatie van de brede school is de gemeente Weesp.

Etuconsult was projectleider bij de inhoudelijke ontwikkeling en de nieuwbouw van de brede school Kors Breijer. Lees meer over dit project.