Zoeken

Eerste paal brede school Diemen Noord

De bouw van de brede school Diemen Noord gaat van start!

Op dinsdag 14 mei was het zover: onder aanvoering van een swingende drumband kwamen alle kinderen die straks in de nieuwe brede school gaan leren en spelen naar de bouwplaats, om daar met elkaar het officiële startsein te geven voor de bouw.

Eerst werden alle vlaggetjes, waarop de kinderen hun wens voor de nieuwe school hadden gezet, aan de bouwhekken bevestigd. Net zoals de Tibetanen doen: als straks de vlaggetjes verkleurd, onleesbaar of verdwenen zijn, staat er een prachtig nieuw gebouw.

Met een oude houten hei-installatie werd symbolisch de eerste (eigenlijk de laatste) paal geslagen. Deze bijzondere handeling werd verricht door wethouder Ruud Grondel, ‘brede kapitein’ Frans Verstraten, management en bestuur van de partners in de brede school, de architect en de bouwer, ieder samen met een kind.

Drie kinderen hebben hun wensen voor het nieuwe gebouw voorgedragen en vervolgens werd het bouwbord onthuld. Met een ijsje in de hand ging de stoet weer achter de muziek aan, terug naar de oude gebouwen. Nog een jaartje geduld hebben.

Etuconsult is projectleider bij de bouw en inhoudelijke ontwikkeling van de brede school Diemen Noord. Lees meer over deze opdracht.