Zoeken

Zuid mag eerst VOG aanvragen

Iedereen die in de kinderopvangsector werkt moet per 1 juli een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) kunnen tonen. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk een VOG gaat aanvragen, heeft het ministerie van Sociale Zaken besloten het land op te delen in drie regio’s. Zuid kan als eerste een nieuwe VOG aanvragen.

Alle mensen die werkzaam zijn in de kinderopvang: pedagogisch medewerkers, bestuurders, houders van een kindercentrum, gastouders en huisgenoten van gastouders moeten per 1 juli een VOG kunnen tonen. Het gaat om een nieuwe VOG of een VOG die niet ouder is dan twee jaar. Dit heeft alles te maken met de invoering van de continue screening van mensen die in de kinderopvang werken.

Het ministerie van Sociale Zaken wil de aanvraag in stapjes gaan regelen, zo schrijft Kinderopvang Totaal. Hierbij werkt het ministerie met drie regio’s, dezelfde als die bij schoolvakanties worden gehanteerd. Mensen die in de regio Zuid werken kunnen vanaf 1 juli een nieuwe VOG aanvragen. Regio Midden is op 1 september aan de beurt en Noord op 1 oktober.

Omdat de werknemers uit de kinderopvangsector een VOG van maximaal twee jaar oud mogen hebben, zijn de personen die een VOG van voor 1 juli 2011 hebben, dus als eerste aan de beurt.

Meer informatie over de VOG-aanvraag is hier te vinden. En op deze website kunt u zien onder welke regio uw werkplek valt.