Zoeken

Inschrijving voor Gluren bij de buren 2013 geopend

Onderwijs en kinderopvang: hoe en in welke varianten kunnen die samenwerken? Wat zijn de laatste ontwikkelingen?


In steeds meer brede scholen gaan opvang en onderwijs verder dan samenwerken en ontwikkelen zich tot Integrale Kindcentra. In andere brede scholen is een rijk naschools aanbod voor kinderen die niet naar een BSO gaan. In sommige brede scholen is er volledige harmonisatie van Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk.
Er zijn veel nieuwe brede scholen gebouwd de afgelopen jaren, maar hoe werk je nu echt goed samen als je met bijvoorbeeld meerdere denominaties onder één dak gehuisvest bent. Hoe haal je de meerwaarde uit die samenwerking?
Dit, en nog veel meer, laat het Landelijk Steunpunt Brede Scholen u zien in een nieuwe versie van “Gluren bij de buren”.

Gluren bij de buren


Om een antwoord te krijgen op deze of andere vragen kunt u gaan ‘Gluren bij de buren’. Onder deze titel organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen in maart en april een zestal excursies naar scholen en kinderopvangorganisaties die slimme en/of praktische oplossingen hebben gevonden op het gebied van samenwerking basisonderwijs en buitenschoolse opvang, dagarrangementen, huisvesting, personeel en beheer. Iedere excursie leidt op één dag naar twee verschillende scholen die bij elkaar in de buurt liggen.
Naast het bezoeken van inspirerende voorbeelden kunt u op die dag ook collega’s treffen die met dezelfde ontwikkelingen bezig zijn als u. Daarom reizen wij van de ene naar de andere locatie met bussen, zodat u tussen de bezoeken door met elkaar van gedachten kunt wisselen. Er wordt een lunch aangeboden op locatie. Deelname aan de excursie is gratis.

Klik hier voor het programma.

Aanmelden kan vanaf nu tot 28 maart 2013 op www.bredeschool.nl.

Inschrijvingen worden geplaatst op datum van binnenkomst. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging en ongeveer twee weken vóór de excursiedag per email het programma. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.
Om andere deelnemers niet te hoeven teleur te stellen, gaan wij ervan uit dat uw aanmelding ook een definitieve deelname is.