Zoeken

Feestelijke oplevering van Het Gebouw in Leiden Noord

Op maandag 7 januari vond onder grote belangstelling de officiële oplevering plaats van Het Gebouw, de nieuwe brede school aan de Surinamestraat in Leiden Noord. Dit gebeurde symbolisch door de sleuteloverdracht van de aannemer aan woningbouwvereniging Ons Doel, die de sleutel vervolgens overdroeg aan de gemeente en de uiteindelijke overdracht aan de gebruikers.

De komende maanden verhuizen tal van organisaties naar Het Gebouw dat onderdak biedt aan drie basisscholen, een multifunctioneel wijkcentrum, een bibliotheek, een peuterspeelzaal, naschoolse kinderopvang, een sportzaal, een wijkrestaurant, cursusruimten en een Centrum voor Jeugd en Gezin.

Er komen ook 50 luxe huurappartementen en 34 zorgwoningen. Het Gebouw moet dé plek worden waar kinderen, ouders, professionals, bewoners en buurtbewoners elkaar straks ontmoeten.

Chris de Waard sprak bij de oplevering met D66-wethouder Frank de Wit (onderwijs) en directeur/bestuurder Ben Noorlander van Ons Doel.

Beluister hier het geluidsfragment

Bron: http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2013/01/brede-school-het-gebouw-opgeleverd

Kennismakingsbijeenkomst

Op dinsdag 15 januari vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats van alle medewerkers van de samenwerkende organisaties binnen Het Gebouw. Tijdens deze bijeenkomst zal ook de inrichting van Het Gebouw besproken worden.

Etuconsult

Job van Velsen is als kwartiermaker en inhoudelijke projectleider betrokken bij de ontwikkeling van de Brede School Leiden Noord en Anita Keita adviseert hierin op gebied van huisvesting, beheer en exploitatie. Lees meer