Zoeken

VNG Jeugdfestival volgend jaar weer

 

Ruim 700 mensen bezochten het eerste VNG Jeugdfestival midden in de weilanden van het Groene Hart. De informele setting en het diverse inhoudelijke aanbod leidde tot veel enthousiasme bij bezoekers en de 120 sprekers. Het festival was zo geslaagd dat directieraadsvoorzitter Ralph Pans meteen aankondigde dat het volgend jaar wordt herhaald.

De VNG, het Nederlands Jeugdinstituut, het Transitiebureau Jeugd en het Actieprogramma Lokaal Bestuur organiseerden het VNG Jeugd Festival op woensdag 10 oktober 2012 in Kamerik. De ontwikkelingen in de jeugdzorg kwamen aan bod in 12 afwisselende paviljoens. In 80 sessies was er alle aandacht voor positief jeugdbeleid, de komst van de jeugdzorg, veilig en gezond opgroeien, professionaliteit en vakmanschap.

Interactieve debatten, lezingen van topsprekers, workshops, live interviews, speeddates, échte crisiscases om ter plekke op te lossen, inspirerende wandelingen, de online wereld verkennen met ervaringsdeskundige jongeren en persoonlijke verhalen bij het haardvuur, op het picknickkleed, of in een kano op het water.

Wie waren er allemaal?

Wethouders, raadsleden en ambtenaren Jeugd(beleid) en Onderwijsbeleid van gemeenten, bestuurders, managers en professionals uit de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, CJG's, kinderopvang, buurtzorg, scholen, welzijnsorganisaties, vrijwilligers-, cliënten- en jongerenorganisaties. Allemaal partners van elkaar met één gedeeld belang: kinderen.

In een ‘Parade-achtige’ sfeer leerden veel partijen elkaar beter kennen en begrijpen. Hoewel 'tegenstanders' het niet plotseling eens werden, leidden discussies wel tot nieuwe inzichten en werden onconventionele banden gesmeed. Ook namen gelukkige winnaars de Nationale Jeugdzorgprijzen in ontvangst.

IKC paneldiscussie

Job van Velsen deed mee in een paneldiscussie over de vorming van IKC's.

Sfeerimpressie in foto en film

 

Bron: website VNG

Lees hier een artikel over het Jeugdfestival uit VNG Nieuws van 26 oktober 2012