Zoeken

Nieuwe bewindspersonen OCW

Op 5 november installeerde de koningin het kabinet Rutte II. Het ministerie van OCW heeft twee nieuwe bewindspersonen: Jet Bussemaker is nu de minister en Sander Dekker trad aan als staatssecretaris.

Het ministerie van OCW kreeg gisteren zowel een nieuwe minister als een nieuwe staatssecretaris. Jet Bussemaker, voormalig PvdA-kamerlid en rector van de Hogeschool van Amsterdam, trad aan als minister. Als staatssecretaris verscheen VVD-politicus Sander Dekker voor de koningin. Hij was tot zijn aantreden tot het kabinet wethouder Financiën en Stadsbeheer in Den Haag en voorzitter van het Rathenau Instituut van het KNAW.

Nieuwe ministers en staatssecretarissen legden gisteren op Huis ten Bosch de eed af en beloofden daarmee trouw aan de grondwet bij de vervulling van hun ambt. Voor het eerst in de geschiedenis gebeurde dit in het openbaar. Om 16.00 uur begon de eerste ministerraad van het nieuwe kabinet Rutte II. De beëdiging was live te volgen.

Jet Bussemaker vervangt Marja van Bijsterveldt als minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (foto's: ministerie van OCW/Xandra Baldessari)