Zoeken

Donatie Rabobank Almere coöperatiefonds voor project 'Kunstgalerie De Archipel'

Dankzij voldoende stemmen ontvangt brede school 'De Archipel' in Almere Buiten financiële steun voor het realiseren van kunsteducatieproject ‘@rchipel, Red, Yellow & Blue’. Etuconsult ontwikkelde het concept voor dit project om van de lege hal een levendige en inspirerende plek te maken. Voor de kinderen die er spelen en leren, voor de ouders die hun kinderen komen halen en brengen, de samenwerkende professionals op de brede school en voor de buurtbewoners die door de hal komen wanneer ze het buurthuis bezoeken.

Kunstgalerie

De hal wordt kunstgalerie, een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. Wij geloven sterk in de verbindende kracht van kunst. Kunst en cultuur vormt, daagt uit, zoekt grenzen van mogelijkheden, maakt kwetsbaar en ook weer heel sterk, verbindt, ontdekt ontluikend talent en ontspant.

Thema: Piet Mondriaan & De Stijl

Centraal in dit project staat de kunstenaar Piet Mondriaan en zijn werk voor ‘De Stijl’. Zonder De Stijl hadden de Westerse woning, de straat én de stad er heel anders uitgezien. De groep rond Piet Mondriaan en Theo van Doesburg inspireert kunstenaars, vormgevers en architecten tot op de dag van vandaag. Kinderen maken samen met kunstenaars kunstwerken geïnspireerd op Mondriaan & De Stijl. Deze kunstwerken worden tentoongesteld in de hal van brede school De Archipel.

Lees meer