Zoeken

Arie Slob wil meer flexibiliteit voor scholen

Tijdens de opening van de Sterrenschool in Ermelo sprak Arie Slob (CU) de ambitie uit om regels in het onderwijs te veranderen en scholen meer flexibiliteit te bieden.

Vorige week opende Arie Slob, onder toeziend oog van kinderen, ouders en buurtbewoners, officieel de Sterrenschool in Ermelo. De oude basisschool De Schakel maakt hiermee een nieuwe start. Ze doet mee met een experiment, de pilot Flexibele Onderwijstijden, dat dit nieuwe onderwijssysteem mogelijk maakt.

Volgens Arie Slob moeten ook scholen die niet meedoen aan een dergelijk experiment meer ruimte krijgen. “Het onderwijs is al behoorlijk dichtgeregeld in Nederland. Wat ons betreft gaan we daar verandering in aanbrengen,” zegt Slob tijdens zijn openingstoespraak. De ChristenUnie wil de regelgeving van het onderwijs aanpassen, zodat scholen zoals de Sterrenschool kunnen floreren.

De Sterrenschool in Ermelo is een voortzetting van basisschool De Schakel en is gevestigd in het voormalige gebouw van de Schakel aan de Pretoriusstraat. Onder meer twee scholen in Apeldoorn en in Zevenaar werken al volgens het concept Sterrenschool. Op de Veluwe komen er voorlopig geen scholen met deze werkwijze bij. Wel komt er een in Almere.

Lees hier het hele artikel zoals verschenen in de Stentor