Het Gebouw in Leiden Noord bereikt hoogste punt

Op donderdag 29 maart bereikte brede school Het Gebouw het hoogste punt!
Ter gelegenheid van dit feestelijke moment werd de vlag in top gehesen. Dit gebeurde door Frank de Wit (wethouder onderwijs) en Ben Noorlander (directeur woningbouwcorporatie Ons Doel). Zij werden geassisteerd door drie kinderen van de scholen die straks in Het Gebouw komen.

Bekijk hier foto's van dit evenement

Frank de Wit: ‘Het Gebouw biedt kinderen de kans hun talenten op allerlei terreinen te ontwikkelen, De combinatie van goed onderwijs, goede voorzieningen en woningen levert een impuls aan Mooi Noord, het nieuwe Leiden Noord!’ Het Gebouw is een ontwerp van VenhoevenCS architecture+urbanism.

Impuls voor de wijk

Op een centrale plek nabij het Kooiplein in Leiden Noord verrijst Het Gebouw. Hierin worden drie basisscholen, een multifunctioneel wijkcentrum, waaronder een bibliotheek, peuterspeelzaal, naschoolse kinderopvang, (dubbele) sportzaal, jongerenwerk, een ontmoetingsplek met cursusruimtes en een centrum voor jeugd en gezin gehuisvest. Ook komen in Het Gebouw 50 luxe huurappartementen en 34 zorgwoningen van woningstichting Ons Doel.

Ontwikkelingskansen voor kinderen

Het Gebouw verbindt kinderen, ouders, bewoners van Het Gebouw en buurtbewoners met verschillende achtergronden en culturen. In Het Gebouw werken professionals straks nauw samen aan een optimale ontwikkeling van kinderen. Op het ontmoetingsplein kunnen uiteenlopende evenementen plaatsvinden, zoals: muziekoptredens, filmavonden, bijeenkomsten en buurtfeesten. Het Gebouw wordt dé plek waar kinderen, ouders, professionals, bewoners van Het Gebouw en buurtbewoners elkaar straks kunnen ontmoeten.

De bouw is in december 2010 gestart. Naar verwachting zal Het Gebouw eind 2012 worden opgeleverd.

Bron: www.leiden.nl/gemeente

Etuconsult begeleidt de Brede School Leiden Noord bij zowel de huisvestig als de inhoudelijke ontwikkeling. Lees meer over dit project.