Zoeken

Triodus sluit feestjaar af met koninklijk lintje!

In het afgelopen jaar vierde Triodus haar honderd jarig bestaan. Dit jaar is zowel in de kindercentra als op het centraal kantoor feestelijk afgesloten. Wat deze dag extra bijzonder maakte, is het feit dat Rob Vergeer (algemeen directeur Triodus) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

Triodus 100 jaar!


Op 21 maart 2011 gaf Triodus met een groot feest de aftrap voor haar jubileumjaar, een jaar met als thema ‘op reis’. Op de kindercentra werden cakejes versierd, vlaggen beschilderd en gouden ballonnen opgelaten. Een aantal kinderen was uitgenodigd op het centraal kantoor waar dezelfde activiteiten plaatsvonden maar dan onder begeleiding van een echte band en van Bobbie (van Ernst, Bobbie en de rest). Bobbie had voor deze gelegenheid zelfs een speciaal Trioduslied geschreven dat door alle kinderen en medewerkers uit volle borst werd meegezongen.

Ook in de loop van het jaar heeft Triodus verschillende speciale activiteiten georganiseerd. Zo stonden de zomerfeesten dit jaar geheel in het teken van het thema ‘op reis’. Tijdens deze zomerfeesten werden er allerlei internationale activiteiten georganiseerd. Zo werden er internationale kinderliedjes gezongen en kregen de kinderen allerlei hapjes uit verschillende landen.

De kinderen van de BSO kregen een speciaal Trioduspaspoort waarmee ze op reis konden. Een bijzondere ontdekkingstocht was de speciaal georganiseerde speurtocht door Den Haag. Zo hebben de kinderen op een leuke, uitdagende manier hun eigen stad leren kennen.

Koninklijke onderscheiding Rob Vergeer


Nu, op 21 maart 2012, is het feestjaar alweer voorbij. De afsluiting kreeg echter wel een erg bijzonder tintje. Tijdens de afsluiting op het centraal kantoor kreeg Rob Vergeer namelijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door loco-burgemeester Ingrid van Engelshoven. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de kinderopvang. Als algemeen directeur, maar ook daarbuiten, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de pedagogische ontwikkeling en maatschappelijke betekenis van de kinderopvang in Nederland. Zijn uitgangspunt is dat de kinderopvang zich niet alleen moet richten op de opvang van kinderen, maar dat ook hun vorming en ontwikkeling een belangrijke rol moeten spelen. Kortom, een directeur om trots op te zijn.