Zoeken

Caleidoscoop begint peuterspeelzaal

Door de opheffing van peuterspeelzaal Pinokkio in Filmwijk dreigden veel peutertjes thuis te komen zitten. Om dit te voorkomen heeft bredeschool Caleidoscoop in samenwerking met stichting De Schoor en kinderopvang Uk, een eigen peutergroep opgezet.

Vanaf maandag worden vijftien kleuters vier ochtenden in de week opgevangen door twee pedagogisch medewerkers van Uk en De Schoor.

,,Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar we kunnen van start", verklaart Els Zoete, regisseur op de brede school. ,,De peuters moesten uitwijken naar andere peuterspeelzalen in de stad en veel ouders haakten daardoor af. Omdat wij dat geen goede ontwikkeling vinden, hebben wij zelf naar een oplossing gezocht." Het liefst had de Caleidoscoop meegedaan aan een pilot die op dit moment in Almere draait, waarbij peuterspeelzalen en kinderopvangcentra worden geintegreerd tot kindcentra, maar de pilot zat vol. ,,Daarom zijn wij zelf wat gestart, we doen dit met eigen geld. Op die manier kunnen wij hele jonge kinderen goede ondersteuning bieden bij hun taalontwikkeling. En dan ook nog eens in het gebouw waar zij als vierjarige naar school zullen gaan."

Bron: Almere Vandaag