Afscheid van oude Kors Breijerschool

 

Leerlingen en leerkrachten hebben vrijdagmorgen afscheid genomen van het oude schoolgebouw van de Kors Breijerschool. Het werd een feestelijke maar toch ook wel emotionele ochtend.


Iedereen is vooral blij dat er eindelijk een nieuwe school komt. Maar dat de kinderen het oude gebouw toch ook wel erg zullen missen, blijkt uit de muurschilderingen die ze mochten aanbrengen. In alle lokalen werden boodschappen op de muren gekalkt. Die varieerden van namen van de leerlingen tot uitgebreide herinneringen aan de oude school.

Na het schilderen werd het naambord van de school gehaald. Dat wordt opgeknapt en krijgt een plekje aan de gevel van de nieuwe Brede School Kors Breijer. Vervolgens werd er een spandoek opgehangen en ging de deur voor de laatste keer op slot.

Wethouders Dasselaar en Zierleyn kregen een symbolische sleutel, die ze in 2013 kunnen gebruiken om de nieuwe brede school te openen. Het afscheid werd afgesloten met een speciaal lied. De bouw van de nieuwe school begint in het voorjaar van 2012. Tot de oplevering in 2013 krijgen de kinderen les aan de Papelaan en de Sinnigvelderstraat.

Bron: WeesperNieuws

Ook het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan dit bijzondere afscheid. Bekijk hier de uitzending met daarin het fragment over de Kors Breijerschool.

Etuconsult begeleidt de bouw en ontwikkeling van de nieuwe Brede Kors Breijerschool. Lees meer over dit project.

Voor meer foto's van het afscheid, klik hier