Delegatie uit Saba op bezoek bij Almeerse brede scholen

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen, gevestigd in Almere als onderdeel van Etuconsult, ontving maandag 19 september bezoek uit Saba. Op Saba, sinds 10 oktober 2010 een Nederlandse gemeente, zal een brede school gerealiseerd worden. Etuconsult begeleidt het proces van brede schoolontwikkeling op Saba en op Bonaire.

Tijdens het bezoek aan Almere werden Het Meesterwerk, Het Vlechtwerk en Stedenwijk Noord, alle drie al jaren een brede school, met een bezoek vereerd.

Op Saba, een eiland met ruim 1200 inwoners, gaan de enige bestaande basisschool en middelbare school samenwerken met de bibliotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezin en een kinderopvangorganisatie in een geheel nieuw te ontwerpen gebouw. Vandaar dat naast de schooldirecteur, de gemeentelijk projectleider en enkele bestuurders, óók de architect meegekomen was om in Almere inspiratie op te doen.

De delegatie was waren onder de indruk van de verscheidenheid in brede scholen, de onderlinge samenwerking en van de organisatie. Ook in Saba is de wens dat de kinderen onderwijs en kinderopvang onder één dak kunnen krijgen, en daarnaast ook makkelijk van de bibliotheek gebruik kunnen maken. Of na schooltijd in de gymzaal aan naschoolse activiteiten mee kunnen doen. Zeker op Saba is het handig dat die activiteiten centraal en zoveel mogelijk op één plek georganiseerd worden, de kinderen wonen immers wijd verspreid over het eiland.

Bekijk hier foto's van het bezoek van de delegatie aan het Etuconsult kantoor.

In de pers

De Almere Deze Week publiceerde op woensdag 28 september het volgende artikel over het bezoek:

Saba krijgt brede school naar Almeers voorbeeld