Job op de Troon in Lifestyle Almere

In het nieuwe najaarsnummer van het magazine Lifestyle Almere staat een interview met Job van Velsen in de rubriek Troon.

Deze rubriek belicht minder bekende Almeerders die hun onuitwisbare stempel op de stad drukken of hebben gedrukt. Het zijn de stille bouwers, de zachte redenaars, de onvermoeibare pleitbezorgers. Ze zoeken niet de publiciteit, maar blijven op de achtergrond. Lifestyle Almere zet ze op de troon.

’De essentie van groei is groter worden,’ verduidelijkt Job van Velsen zijn keuze om met een spitskool op de troon plaats te nemen. Met trots en een soort van tederheid toont hij de vers geoogste groente. Maar meer dan de groei van het groen in zijn eigen moestuin, fascineert hem de groei en ontwikkeling van kinderen.

'It takes a village to raise a child’, luidt een Nigeriaans spreekwoord. In het klassieke Nederlandse basisonderwijs is voor die gedachte onvoldoende ruimte, ervoer schooldirecteur Job en hij zocht, ontwikkelde en realiseerde het concept van de brede school in Almere en ver daarbuiten.

Lees hier het volledige interview