Zoeken

Scholen die samenwerken kunnen eerder op steun rekenen

Scholen in een wijk of dorp die de samenwerking aangaan krijgen voorrang van de gemeente Súdwest Fryslân.
Dat stelde wethouder Andries Ekhart op een geanimeerde bijeenkomst over Brede Scholen in de gemeete Súdwest- Fryslân.

Zo'n 80 vertegenwoordigers van basisscholen, peuterspeelzalen, politiek, kinderdagverblijven en wijk- en dorsbelangen waren van de partij.
Een Brede School is een netwerk van voorzieningen voor kinderen, ouders en de buurt, met de school als middelpunt.
In gemeente Súdwest Fryslân zijn op dit moment een aantal Brede Scholen, met name in Sneek.
De gemeente wilde met de bijeenkomst horen hoe gedacht wordt over het Brede Scholenbeleid en welke steun de gemeente daarbij zou kunnen geven.

Dit najaar staat dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. Tijdens de bijeenkomst werd een korte film getoond over een aantal Brede Scholen in Súdwest Fryslân.

Job van Velsen, projectleider Landelijk Steunpunt Brede Scholen, was onder de indruk. ,,De gemeente Súdwest Fryslân is al heel ver met Brede Scholenbeleid. Daar mogen jullie best trots op zijn.”
Hij benadrukte dat voor een brede school niet persse een nieuw gebouw nodig is. ,,Het sleutelwoord is samenwerking. Gooi de deuren van de school open en kijk hoe je als school samen met andere partijen de ontwikkeling van kinderen kunnen versterken”.

Deelnemers aan de bijeenkomst deden actief aan de discussie mee. In de praktijk blijkt dat het ontwikkelen van een gezamenlijke visie door de samenwerkingspartners soms moeizaam gaat. ,,Neem tijd voor samenwerking. Drink eerst samen een kop koffie. Pas als je elkaar goed kent, kun je praten over zaken als visie en identiteit”, gaf Van Velsen als tip mee.

Bron: Sneeker Nieuwsblad