Winnaar ontwerp Brede School Noord SaliƱa bekend

HL Architecten uit Amsterdam heeft de architectenprijsvraag voor het project Brede School gewonnen. De bekendmaking vond onlangs plaats in het Sentro di Bario Nort di Saliña.

De tweede prijs was voor Attika Architecten uit Amsterdam, dat eveneens de publieksprijs won. Een eervolle vermelding ging naar Architectenbureau Archiment uit Rijssen.
De jury bestond uit voorzitter prof. ir. Carlos Weeber,oud-rijksbouwmeester, de heer Glenn Thodé, gezaghebber van Bonaire en mevrouw Enigma Giskus, directeur van de Reina Beatrix school.

De juryleden beoordeelde meer dan 40 inzendingen op diverse criteria. Zij werden daarbij ondersteund door lokale deskundige adviseurs. Naast de vakjury kon ook het publiek haar mening geven. Bezoekers van de tentoonstelling konden op zaterdag 23 april hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp.

Het initiatief voor deze prijsvraag was afkomstig van het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van OCW in het kader van het Onderwijshuis-vestingsplan Bonaire 2010-2015. Het project Brede school Noord Salinja is daarin opgenomen. In het nieuw multifunctioneel gebouw worden de circa 650 leerlingen van Kolegio Papa Cornes en basisschool De Pelikaan gehuisvest. Daarnaast biedt de brede school onderdak aan kinderopvang en diverse wijkvoorzieningen, zoals sport. Het nieuwe pand wordt gebouwd bij het sportterrein Rudy Boezem.

Het volledige juryrapport is hier te vinden.

Bron: Rijksdienst Caribisch Nederland

lees meer over ontwikkeling Brede school Noord Salina Bonaire