Prijsvraag ontwerp Brede School Noord SaliƱa


CURAÇAO – De gezaghebber van Bonaire, Glenn Thodé, opende afgelopen zaterdag de tentoonstelling van de inzendingen voor de prijsvraag over het nieuwe ontwerp van de Brede School. Het winnende ontwerp van één van de architecten van de nieuwe Brede School zal daadwerkelijk uitgevoerd worden.

In het Sentro di Bario Nort di Saliña op Bonaire kan iedereen de tentoonstelling van de meer dan veertig ingezonden artist impressions (3-d tekeningen) van de architecten bezoeken. Bezoekers kunnen uitsluitend op zaterdag 23 april hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Tot zaterdag 14 mei is de tentoonstelling te bekijken.

Jury

De jury onder voorzitterschap van oud rijksbouwmeester Carlos Weeber en met ondersteuning van lokale adviseurs, beoordeelt de inzendingen en bepaalt de winnaar. Er wordt een nieuw multifunctioneel gebouw bij sportterrein Rudy Boezem ontwikkeld waarin 650 leerlingen van Kolegio Papa Cornes en basisschool De Pelikaan worden gehuisvest.

Onderwijshuisvesting

Het initiatief voor deze prijsvraag is afkomstig van het Openbaar Lichaam Bonaire en het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kader van het Onderwijshuisvestingsplan Bonaire 2010-2015. Het project Brede school Noord Saliña is daarin opgenomen.

Lees meer over het project Brede school Noord Saliña


Bron: www.versgeperst.com