Zoeken

Zeeman gaat beleggen in vastgoed scholen


Vastgoedbeleggingsmaatschappij Green Real Estate, die eigendom is van textielondernemer Jan Zeeman, gaat beleggen in scholen en zorginstellingen. Het belegd vermogen zal in de loop van de komende jaren groeien naar € 1 mrd.


In eerste instantie investeert het fonds in de nieuwbouw van twee vestigingen van het ROC Leiden. Later dit jaar wordt mogelijk een derde investering in het vastgoed van een zorginstelling bekend.

Dat zegt algemeen directeur Aart Jan Verdoold van Green Real Estate vandaag in een speciale vastgoedbijlage bij Het Financieele Dagblad. Met de nieuwbouw bij de treinstations Lammerschans en Leiden Centraal Station is in totaal een bedrag van ruim euro 180 mln gemoeid. De financiering daarvan loopt voor het overgrote deel via de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Green zelf investeert euro 20 mln in het onderwijsvastgoed. 'De investeringen van Green passen in onze strategie van vastgoedinvesteringen in de publieke sector', aldus Verdoold.

Samen met gemeenten

BNG is traditioneel een belangrijke financier van publieke gebouwen. Het is ongebruikelijk dat BNG dat doet in samenwerking met een particuliere commerciële vastgoedbelegger.

Volgens directeur Public Finance Pauline Bieringa van BNG past de samenwerking met Green in het streven van BNG om de publieke sector (goedkoop) te blijven financieren, onder andere door private investeerders in publieke projecten te laten deelnemen. BNG is statutair gebonden aan het financieren van publieke projecten.


Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad