Zoeken

SchoolBuurt haalt de buurt binnen

 

Het project SchoolBuurt, een initiatief van Stichting Kleurrijke Scholen, ondersteunt scholen bij het uitbreiden en versterken van hun buurtnetwerk.

SchoolBuurt haalt de buurt binnen en maakt van scholen weer buurtscholen. Door koppelingen te leggen met projecten in de buurt wordt een school weer aantrekkelijk voor ouders.

 

Hoe sterk is de band tussen uw school en de buurt? Welke directe contacten heeft u met ondernemers uit de wijk? Met die zelfstandige kunstenaar van een paar straten verderop? Met die computerwinkel om de hoek? Of het verzorgingscentrum aan de rand van uw wijk?

Voor sommige scholen is een ijzersterk buurtnetwerk niet vanzelfsprekend. U hebt het immers al druk genoeg met uw leerlingen, ouders, de leerstof en alles wat erbij komt kijken. Toch is dat een gemiste kans. 

 

 

 

 

SchoolBuurt werkt heel praktisch aan de zichtbaarheid van uw basisschool in de buurt. Hoe beter de verbondenheid met de buurt, hoe sterker uw imago. Een school waar de kinderen trots op zijn, wordt aantrekkelijker voor álle ouders en kinderen uit de wijk.

  

Lees hier de eerste resultaten op OBS de Cirkel (onderdeel van Brede School Zuilen Oost)

Bekijk de folder of kijk voor meer informatie op www.kleurrijkescholen.nl

Meedoen aan SchoolBuurt? Neem contact op met Stichting Kleurrijke Scholen.