Zoeken

Brede School in Hilversum-Zuid in de maak

De Brede School Hilversum-Zuid is in de maak. Eind april start de (ver)nieuwbouw van de schoolgebouwen aan de Banckertlaan/Van Ghentlaan.

Een ‘brede school’ is een samenwerkingsverband van onderwijs en organisaties die zich richten op opgroeiende kinderen. Doel is het vergroten van hun ontwikkelingskansen. Vorig jaar zijn in Hilversum zes brede scholen van start gegaan.

In Hilversum-Zuid wordt al sinds 2006 gewerkt aan de plannen. Het gaat het om een samenwerking tussen de Savornin Lohmanschool (mavo en onderbouw havo, CVO ‘t Gooi), de Van Hasseltschool (protestants-christelijke basisschool, Procreon) en de Hasselbraam (naschoolse opvang, SKH). De drie partners hebben architectenbureau Snelders uit Naarden in de arm genomen voor de uitbreiding en verbouwing van beide schoolgebouwen.
De aanbesteding loopt. Vandaag heeft een aantal aannemers een bezoek gebracht aan het complex. Op 27 februari wordt de klus, waarmee 1,3 miljoen euro (excl. btw) is gemoeid, gegund.
De werkzaamheden gaan een maand later van start en moeten op 1 december zijn afgerond. In de tussentijd gaan onderwijs en naschoolse opvang gewoon door.

Bron: Gooi en Eemlander