Zoeken

Kennisconferentie 'Talentontwikkeling en Wetenschap & Techniek'

27-05-2011

Het Platform Beta Techniek organiseert op 27 mei a.s. de Kennisconferentie 'Talentontwikkeling en Wetenschap & Techniek'.

In schooljaar 2011-2012 start een nieuw landelijk programma voor excellentie en wetenschap & techniek, voor alle scholen in het primair onderwijs. Deelnemende scholen kunnen met hun vragen terecht bij een regionaal netwerk van onder andere pabo's, universiteiten en onderwijsbegeleidingsdiensten. Het is dus belangrijk dat er veel kennis aanwezig is bij de netwerken. Dát is waar we gezamenlijk aan gaan werken tijdens de kennisconferentie op vrijdag 27 mei 2011.

De conferentie richt zich onder andere op medewerkers van pabo's, onderwijsadviesdiensten, universiteiten, wetenschapsknooppunten, satellieten TK.
Kortom: iedereen die de komende jaren basisscholen zal ondersteunen in het kader van het nieuwe programma voor excellentie en wetenschap & techniek.

Wetenschap & techniek in de brede school

Dieuwke Fokkema van Etuconsult geeft tijdens deze conferentie, samen met Madeleine Hulsen van Oberon, een presentatie over Wetenschap & techniek in de brede school. 

Sinds eind vorig jaar werkt Dieuwke Fokkema namens het Landelijk Steunpunt Brede Scholen, samen met Oberon aan de ontwikkeling van een brede school profiel op het gebied van Wetenschap & Techniek. Dit op verzoek van het Platform Bèta Techniek dat inzicht wil verwerven in de visie van scholen, kinderopvanginstellingen en overige partners op de plaats en de mogelijkheden van wetenschap en techniek in de brede school.

Tevens wil het Platform nagaan hoe brede scholen de implementatie van W&T (willen) vormgeven, welke obstakels zich daarbij voordoen en hoe die opgelost kunnen worden. Lees meer 

Programma en registratie

De conferentie vindt plaats bij Corpus Congress Centre in Oegstgeest. Corpus is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Ook met de auto is Corpus bereikbaar. Na registratie voor de conferentie, ontvangt u een bevestiging en zult ook de route-instructies ontvangen.

De ontvangst is vanaf 9.30 en om 10.00 zal het programma beginnen. Om 17.30 sluiten we de dag af met een borrel.

Voor meer informatie en het registratieformulier klik hier

Voor het programma klik hier