Zoeken

Vierde landelijke conferentie Lokale Educatieve Agenda

20-01-2011

Het is dé dag van gezamenlijke reflectie op de stand van het lokale onderwijs- en jeugdbeleid en van visiebepaling voor de toekomst.
Er is een gevarieerd programma met plenaire bijdragen en meer dan 30 informatieve en interactieve deelsessies door bevlogen sprekers vanuit beleid, onderzoek en onderwijs- en voorschoolse praktijk om bestuurlijke partners te inspireren.
U krijgt hier de informatie die u op lokaal niveau nodig heeft.

Workshop Brede scholen: kan het voor een onsje minder?

De gemeentelijke bezuinigingen treffen ook de brede scholen, zo blijkt uit signalen van professionals, werkzaam binnen brede scholen verspreid over het land.
Brede schoolbudgetten, bijvoorbeeld voor een activiteitenaanbod, of coördinatie, worden gekort en op andere gemeentelijke ‘educatieve budgetten’ , voorheen ingezet binnen de brede school, wordt bezuinigd.

  •  Welke argumenten, onderzoeken, overwegingen en zwaarwegende feiten liggen ten grondslag aan deze bezuinigingen?
  • Welke consequenties heeft dat voor de praktijk, het aanbod in de wijk?
  • Wat zijn gevolgen op lange termijn?
  • Zijn er alternatieven, een slimmere manier van koppeling van budgetten bijvoorbeeld?
  • Zijn er al oplossingen gevonden?
    Door middel van discussie en uitwisseling staan we bij deze zaken stil.
     

Sprekers:

Martien Kuitenbrouwer, voorzitter stadsdeel Amsterdam West, Wicher Pattje, voormalig wethouder Groningen, inmiddels onafhankelijk voorzitter LEA Leeuwarden en Tonny van den Berg, adviseur Landelijk Steunpunt Brede Scholen.


Voor meer informatie, het complete programma en voor direct online inschrijven bezoekt u de speciale website: www.leacongres.nl