Zoeken

Gluren bij de buren: Zutphen en Apeldoorn

27-03-2013

Zutphen en Apeldoorn 10.00 tot 16.00 uur

Integrale samenwerking opvang en onderwijs, Educatief Centrum Theo Thijssen Zutphen

In het Educatief Centrum Theo Thijssen werken onderwijs en opvang al een aantal jaren intensief samen. Vanuit één visie, één team, één leiding. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met het welzijnswerk, de muziekschool, sportclubs en andere organisaties op het gebied van sport, natuur, kunst & cultuur, aangevuld met zorg en opvoedingsondersteuning.
De integratie komt steeds beter tot stand. Op dit moment wordt gewerkt aan een gezamenlijk personeelsbeleid en de mogelijkheden van het uitwisselen van personeel.
Tegelijkertijd gaat ook de economische crisis niet voorbij aan dit centrum. De uitdaging is om met de terugloop bij de kinderopvang de samenwerking goed overeind te houden. Hierover kunnen zij de bezoekers uitgebreid informeren.
Bij Educatief Centrum Theo Thijssen kunt u zien dat moderne, grootschalige huisvesting geen voorwaarde is voor een succesvolle samenwerking. Het benutten van de bestaande mogelijkheden, daar gaat het om.


Een ster van een brede school, PCBS De Diamant, Apeldoorn

Het gebouw van De Diamant is bijzonder, een groot multifunctioneel gebouw, waar kansen worden benut. Er wordt bijvoorbeeld nauw samengewerkt met het zorgcentrum uit de buurt. Het restaurant in de brede school wordt gerund door de mensen met een beperking.
In brede school De Diamant werken 7 instellingen nauw samen in een bijzondere huisvesting. Naast de bekende instellingen zijn er ook woningen voor 55 plus ‘onderdak’. Er is één etage met woningen voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. De bewoners van deze woningen worden betrokken bij de activiteiten van de brede school, zoals voorlezen, gastlessen en het onderhoud van de patio.
Brede school De Diamant zet steeds nieuwe stappen in het samenwerkingsproces wat uiteindelijk moet leiden tot het ontstaan van een Sterrenschool.
Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het betrekken van ouders binnen de brede school.
Maar misschien is het meest opvallende dat er drie afdelingen zijn binnen de school die hun onderwijsconcept op elkaar afstemmen. Er is geen grote gemene deler, maar er zijn op elkaar afgestemde keuzemogelijkheden: ervaringsgericht onderwijs, ontwikkelingsgericht onderwijs en programmagericht onderwijs. De ouders kunnen kiezen welk concept het best past bij hun kind.
Deze brede school zoekt en benut de kansen die zich voordoen en dat zonder een cent subsidie van de gemeente!

Inschrijven: Klik hier