Zoeken

Kinderboekenweek 2012: Hallo wereld!

03-10-2012

Verhalen over reizen, ontdekkingstochten en verkenningen. In de Kinderboekenweek 2012 (van 3 tot en met 14 oktober) komen ze met het thema ‘Hallo wereld!’ in de schijnwerpers te staan.

Door het lezen van boeken ontdekken kinderen de wereld en leren ze andere mensen kennen. Daarom draait het tijdens deze Kinderboekenweek om verhalen over verre reizen en andere culturen. Op dit thema baseerde de organisator van de Kinderboekenweek, de stichting CPNB, dit jaar haar lespakket. Ze stelde speciaal voor het basisonderwijs een verzamelmap samen met onder meer leskaarten bij het Kinderboekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap & De slag om bladzijde 37 en bij het prentenboek Hallo!. Vanaf half september vindt u op de website van de Kinderboekenweek digitaal lesmateriaal, filmpjes en spelletjes, die passen bij het thema 'Hallo wereld!'.

Door het hele land kunt u bovendien in bibliotheken, boekhandels, uitgeverijen en theaters allerlei activiteiten bezoeken. Zo gaan Tosca Menten, de schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk, Fleur van der Weel en Edward van de Vendel, de makers van het prentenboek van de Kinderboekenweek, op tournee. En natuurlijk krijgt iedereen bij besteding van minimaal € 10,- aan kinderboeken het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dat boekje geeft dit jaar gratis toegang tot het Museum Volkenkunde in Leiden, het Afrika Museum in Berg en dal en het Tropenmuseum in Amsterdam.

Bron: Kinderboekenweek