Zoeken

Week van de Opvoeding 2012: Luister ’s naar me

01-10-2012

Voor de tweede keer organiseert een samenwerkingsverband van onder meer de Branchevereniging Kinderopvang, het Nibud en de VNG, de Week van de Opvoeding. In deze week, van 1 tot en met 7 oktober, staat het thema ‘Luister ’s naar me’ centraal.

De organisatoren willen tijdens deze themaweek aandacht geven aan positief opvoeden. Daarvoor geven zij op hun website Tien opvoedtips prijs. Natuurlijk staat zorg voor het kind bovenaan het lijstje van opvoeden; geef je kind een knuffel en een complimentje en maak tijd voor je kind. Maar ouders mogen zichzelf ook niet vergeten, daarom is de laatste tip: Zorg goed voor jezelf!

Op de website kan iedereen activiteiten aanmelden rond het thema ‘Luister ’s naar me’. Zo organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Maasland een interactieve opvoedspecial ‘Coachen langs de lijn’ bij hockeyverening FC Oss. Maar er zijn ook andere workshops en lezingen te bezoeken, bijvoorbeeld over weerbaarheid en zelfvertrouwen, mindfulness luisteren en babygebaren.

Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Opvoeding of Twitter mee over positief opvoeden via @WeekvdOpvoeding

Bron: week van de opvoeding