Zoeken

Krimp in de kinderopvang

14-02-2012

Deze bijeenkomst is voor deelnemers aan het netwerk Kinderopvang. Maar ook voor mensen werkzaam in de kinderopvang die met het netwerk willen kennis maken.

Tijdelijke en permanente krimp in de kinderopvang

Bijna alle organisaties in de kinderopvang krijgen te maken met een teruglopende vraag. Dit kan tijdelijk zijn vanwege de bezuinigingen op de kinderopvang. Maar ook permanent in regio’s die te maken hebben met bevolkingsdaling.

Wat zijn de gevolgen van deze krimp voor de huisvesting van kinderopvang en hoe vertaalt zich dat in uw accommodatiebeleid? Welke oplossingen hebben de deelnemers van het netwerk al gevonden?

Sander Schrover, adjunct-directeur van kinderopvang 2Samen te Den Haag, houdt een korte inleiding over de tijdelijke krimp bij 2 Samen ten gevolge van overheidsbezuinigingen. Maria Bolt, directeur van kinderopvang Kids2b te Noordoost Groningen, vertelt over de permanente krimp in haar regio.Na deze inleidingen worden ervaringen uitgewisseld en worden de oplossingen op het gebied van huisvesting en accommodatiebeleid geinventariseerd.

Datum, tijd en plaats

14 februari 2012 van 14.00 - 16.00 uur
Het Zand in Utrecht, een Brede School met kinderopvang, onderwijs en cultuur.

Kosten

Deze bijeenkomst is gratis voor deelnemers aan het netwerk Kinderopvang van Bouwstenen voor sociaal en mensen die serieus overwegen in de toekomst aan dit netwerk deel te gaan nemen. Voor mensen die eenmalig mee willen doen zijn de kosten € 250,- (exclusief BTW).

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Voor vragen of meer informatie

Ed Hoekstra
030-2710558

Yvette Vervoort, voorheen Netwerkbureau Kinderopvang
06 248 12 125

Meer informatie: Bouwstenen voor Sociaal