Zoeken

Ingelaste voorstelling Mahabharata in Corrosia Almere

08-02-2012

Frascati Producties presenteert een voorstelling van Marjolijn van Heemstra: Mahabharata

Mahabharata is na 'Family '81' het tweede deel van een opvallend drieluik over verbondenheid in een geglobaliseerde wereld, een feestelijke compilatie over zingeving anno 2012.

Marjolijn van Heemstra is een veelgeprezen theatermaker, schrijver en dichter, en daarnaast ook als tekstschrijver betrokken bij Etuconsult.

Toen ze negen waren zagen Marjolijn van Heemstra en de Indiase acteur Satchit Puranik dezelfde film: Mahabharata van regisseur Peter Brook, naar het gelijknamige, oeroude, hindoeïstische boek.
De film was Brooks poging dit Indiase verhaal over politiek, oorlog en vrede universeel te maken.

Voor de 9-jarige Satchit en Marjolijn was de film het bewijs dat gezamenlijke verhalen bestaan en oorlog zinloos is. Maar onder publiek en critici wereldwijd waren de meningen sterk verdeeld. Mag een Westerse regisseur aan de haal gaan met een Oosters verhaal? Was Brook naïef of arrogant? Kunnen we delen wat ons heilig is?

Twintig jaar later kijken Van Heemstra en Puranik terug op de film en het ideaal van toen. Tijdens een reis door India en Nederland onderzoeken zij wat de strijd over dit verhaal zegt over de wereld waarin we leven.

Deze bijzondere voorstelling is gedurende de maanden januari en februari 2012 te zien in verschillende theaters in Nederland. Zie de flyer voor meer informatie en de speellijst.

Op woensdag 8 februari is er een ingelaste voorstelling in theater Corrosia De Roestbak in Almere. Meer informatie  

Op vrijdag 13 januari verscheen een interview met Marjolijn van Heemstra in de Volkskrant over Mahabharata.