Zoeken

Kenniskring media-educatie

01-02-2012

Het doel van deze bijeenkomsten is om de deelnemers te informeren over praktische toepassingen in de les, het geven van handvatten om een leerlijn media-educatie uit te zetten en die in te bedden in de schoolorganisatie en het uitwisselen van ervaringen.

Media-educatie is een onderdeel van cultuureducatie. Maar het is een onderdeel waar binnen de meeste basisscholen nog niet veel mee gedaan wordt. Jazeker; bijna alle scholen hebben in alle groepen een digitaal schoolbord en op veel scholen leren de leerlingen een powerpointpresentatie te maken. Maar media-educatie is meer dan dat.

Het betekent dat leerlingen in staat zijn om oude en nieuwe media te gebruiken én te interpreteren. In deze bijeenkomsten kun je ervaren hoe je dit met jouw leerlingen kunt gaan doen. De doelgroep van deze bijeenkomsten is daarom niet alleen de ICC en de ICT, maar ook alle andere leerkrachten die zich aangesproken voelen!

Het doel van Plein C is door middel van de kenniskring media-educatie haar doelgroep beter te leren kennen en daarop haar dienstverlening af te stemmen.


Data, locatie en inschrijving

1 februari in Centrum voor Beeld&Geluid in Hilversum
22 februari in FOAM, Amsterdam en
21 maart in Bibliotheek Heerhugowaard

Voor meer informatie, klik hier