Zoeken

Conferentie ‘Op weg naar integrale kindcentra’

04-11-2011

Op vrijdag 4 november organiseert de gemeente Almere in samenwerking met basisonderwijs, kinderopvang en welzijn de conferentie ‘Op weg naar integrale kindcentra’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van integrale kindcentra en met name voor managers uit het basisonderwijs en de kinderopvang.

De volgende vragen staan centraal tijdens de conferentie:

Wat is een integraal kindcentrum? Wat levert het op voor kinderen en hun ouders? En hoe verander ik mijn (brede) school of opvanglocatie in een integraal kindcentrum?

Wij willen graag met u in gesprek om te komen tot een gemeentebrede visie op integrale kindcentra. Uw bijdrage wordt verwerkt in een aanbeveling die aan het eind van de conferentie wordt overhandigd aan de besturen van betrokken organisaties en aan wethouder René Peeters.

Experts uit de wereld van onderwijs en opvang zullen u informeren en hopelijk inspireren. Er is gelegenheid om Almeerse collega’s uit verschillende sectoren te ontmoeten en het over kansen, mogelijkheden en beren op de weg te hebben.

Dus: kom, praat mee en laat uw mening horen!

Uitnodiging en Programma

Een aantal centrale inleidingen zullen u een beeld geven van landelijke ontwikkelingen. Daarna zullen er verschillende workshops (en gesprekrondes) gegeven worden met goede praktijkvoorbeelden of relevante expertise. Dieuwke Fokkema van Etuconsult geeft een presentatie over de Eerste Almeerse Sterrenschool 'De Ruimte'.

Klik hier voor de uitnodiging en het programma 

Aanmelden

U kunt zich opgeven voor de conferentie bij Marja Bokhorst via mbokhorst@almere.nl of (036) 527 76 67.

  • Datum: vrijdag 4 november
  • Tijd: 9.00 – 14.00 uur
  • Locatie: Congres- en vergadercentrum Annapark, Sas van Gentlaan 10-12, Almere Stad