Zoeken

Een boom om te wensen.

19-09-2011

 

Een Ontmoetingsplek in Stedenwijk Midden!

Stedenwijk Midden is een vitale, groene en sportieve wijk in Almere-Stad, onder andere door de Playground van Clarence Seedorf en de Dierenweide. Daarnaast is er behoefte aan een plek om te ontmoeten, een plek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een plek voor rust en bezinning naast alle actie.

Om aan deze wens van de bewoners van Stedenwijk Midden tegemoet te komen, wordt naast de voormalige fietsenstalling van de Playground een ontmoetingsplek gecreëerd voor en door de buurtbewoners en leerlingen van Brede School Stedenwijk. Een plaats waar jong en oud uit alle verschillende culturen samen kunnen komen. Het zal een rustpunt in de wijk worden dat voor iedereen toegankelijk is.

Op deze plek komen gemozaïekte bankjes en poefjes, met in het midden een boom. Een boom, omdat die stilte, rust en geduld symboliseert en beschutting biedt voor zon en regen.
De opening van deze ontmoetingsplek zal vrijdag 21 oktober om 14.30 uur plaatsvinden.

Alle buurtbewoners van 10 jaar en ouder zijn uitgenodigd om mee te helpen met het mozaïeken van de banken en poefjes. Op 12 september starten we met 9 workshops in activiteitencentrum Stedenpunt:op de maandagochtend voor volwassenen en dinsdagmiddag voor kinderen.

Kennismaking met het mozaïeken van de bankjes en poefjes voor "Een boom om te wensen"

Dit project is een samenwerkingsverband tussen De Brede School Stedenwijk, De Schoor, bewoners van Stedenwijk, de buurtclub en Gemeente Almere en wordt aangeboden door woningbouwcorporatie Ymere.

Bekijk hier de flyer voor meer informatie

Idee en realisatie, Etuconsult, Anja van Ekris, adviseur Kunst en Cultuur